USR Sibiu: Programul bugetării participative, un prim pas necesar și firesc spre implicarea reală a cetățenilor în guvernarea locală

USR Sibiu: Programul bugetării participative, un prim pas necesar și firesc spre implicarea reală a cetățenilor în guvernarea locală

Primăria Municipiului Sibiu face pași concreți pentru implementarea Bugetului Participativ la Sibiu. Filiala USR Sibiu și deputatul Dan Barna au adus acest subiect în dezbatere pe agenda publică locală prin depunerea proiectului de Buget Participativ „Tu decizi pentru Sibiu!” în 27 decembrie 2017, ulterior, după transmiterea comunicatului de presă din ianuarie, reprezentanții Primăriei au anunțat că acest proiect era și în atenția municipalității.

Ne bucurăm că proiectul Bugetului Participativ adus în discuția publică de USR prinde viață la Primăria Municipiului Sibiu și este pregătit pentru anul 2019. Este o veste excelentă. USR susține guvernarea cetățenilor inclusiv la nivelul administrației locale și proiectul bugetării participative este instrumentul aplicării acestui principiu. Avem încredere că astfel de inițiative vor deveni bune practici și că se va contribui cu ajutorul sibienilor la dezvoltarea orașului, sprijinind astfel spiritul de inițiativă civică și ideile venite la propriu de la cetățeni”, precizează Dan Barna, președinte USR și deputat de Sibiu.

USR Sibiu consideră că deschiderea colaborării pentru administrarea orașului către sibieni are avantaje atât pentru administrația locale, cât și pentru cetățeni care beneficiază direct de proiectele care vor fi votate de locuitorii Municipiului Sibiu. Prin intermediul programului bugetării participative se promovează participarea cetățenilor la gestionarea unui procent din banii orașului și, astfel, Sibiul va intra în rândul municipalităților în care deja funcționează Bugetul Participativ.