USR Sibiu organizează prima dezbatere a candidaților USR din cursa internă pentru europarlamentare

USR Sibiu organizează prima dezbatere a candidaților USR din cursa internă pentru europarlamentare

Partidul Uniunea Salvați România Filiala Județeană Sibiu organizează prima dezbatere publică cu 15 din cei 85 de candidați înscriși în cursa internă a USR pentru alegerile europarlamentare. Dezbaterea are loc sâmbătă, 13 octombrie, la Hotel Ramada, Sala Hera, între orele 15:30 – 19:00. Evenimentul este deschis pentru public.

Cei 15 candidați care s-au înscris pentru a participa la dezbatere și pentru a se întâlni cu filiala USR Sibiu sunt: Nicu Ștefănuță, Florin Andrei, Sorin Pavel, Adriana Cristian, Cristina Iurișniți, Miroslav Tascu-Stavre, George Țăranu, Mihai Constantin, Alexandru Vărzaru, Lavinia Andrei, Raluca Amariei, Camelia Crișan, Elena Uram, Vlad Gheorghe și Silviu Gurlui.

În prima parte a zilei, candidați și membri USR vor participa la patru training-uri: Pentru ce votăm. Parlamentul European și provocările lui pentru 2019 (susținut de Nicu Ștefănuță), Strategia Ciudadanos în alegerile din Spania (speaker Vicente Rodrigo, coordonatorul departamentului de comunicare al partidului Ciudadanos – Spania), Spitzenkandidat si alte mistere ale alegerilor Europene (speaker Sybren Kooistra Campaign and community builder – European Green Party), Ce așteaptă presa de la partidele politice (Lucian Mândruță).

„Suntem în plină campanie internă și organizăm prima dezbatere la Sibiu pentru că vrem să le asigurăm posibilitatea membrilor să îi cunoască pe candidați, dar și să răspundem solicitărilor candidaților de a-și prezenta programul filialei USR Sibiu. Primul candidat care s-a înscris în cursa internă este colegul nostru Nicu Ștefănuță, diplomat european. De asemenea, din filiala USR Sibiu s-a mai înscris și Raluca Amariei, vicepreședinte USR. Uniunea Salvați România este primul partid politic din România care are o campanie internă și care își va alege candidații pentru alegerile europarlamentare prin votul electronic al tuturor membrilor”, a declarat Adrian Echert, președinte USR Sibiu.

Campania internă se va desfășura timp de două luni de zile, începând cu 1 octombrie 2018 și până pe 29 noiembrie 2018 și va include dezbateri, prezentări și turnee de campanie ale candidaților. Procesul de votare va dura șapte zile și votul se va desfășura printr-un sistem electronic, on-line, securizat și verificabil.

Fiecare membru va putea să aleagă 7 candidați și să le acorde puncte în ordinea preferințelor: candidatul cel mai bine plasat va primi 9 puncte, cel de pe locul doi va primi 7 puncte și următorii candidați vor primi 5, 4, 3, 2, respectiv 1 punct. Pentru fiecare candidat se va face suma tuturor punctajelor primite din partea membrilor USR. Clasamentul se va face conform sumelor punctajelor primite.