USR Sibiu – Oameni ca tine

USR Sibiu – Oameni ca tine

USR este un partid tânăr care a demonstrat, în foarte scurt timp, că politica se poate face și altfel: nu cu politruci în beneficiul politrucilor, ci cu cetățeni în beneficiul cetățenilor și al cetății. 

Oricine poate intra în USR. Oricine se poate implica, contribuind activ la schimbarea la față a României politice. Cuvintele cheie sunt: integritate, meritocrație, spirit de inițiativă. Ascensiunea USR-ului și a unui nou mod de a face politică în România se datorează membrilor săi, elementelor umane care compun această paradigmă politică atât de actuală și de promițătoare.

Una din fețele USR-ului sibian este cea a Georgianei Sima din Sebeșu de Jos. Georgiana este studentă la Facultatea de Științe Socio-Umane în cadrul Universitatății „Lucian Blaga” din Sibiu. Pasiunea pentru psihologie se conjugă cu dorința de a se implica în treburile cetății. La doar 20 de ani, Georgiana are în spate o serie întreagă de voluntariate și proiecte, care îi legitimează eticheta de cetățean implicat: acțiuni de ecologizare, proiecte la aziluri de bătrâni și orfelinate, participare, în calitate de voluntar, la Maratonul Internațional, la Astra Film Festival, RoRec, Festivalul Luminii, Fringe Festival sau la telefonul verde antisuicid. De la voluntariat și implicare civică la adeziunea politică a fost un singur pas. 

USR a reprezentat, pentru Georgiana Sima și pentru mulți alți oameni ca ea, o formă optimă de organizare colectivă care să integreze și să ducă mai departe eforturile individuale. 


Am întrebat-o pe Georgiana de ce a ales să se înscrie într-un partid politic. Răspunsul ei este simptomatic și reflectă dorința de schimbare a celor pregătiți să se implice: 
„Decizia de a mă implica în politică a fost una spontană. Auzisem de USR, cunoșteam oameni pe care îi admir si îi respect care erau susținători, dar nu eram neapărat informată în legătură cu acest partid. Mi s-a propus să devin membru și nu am prea avut ezitări, din cauza faptului că eram extrem de revoltată de toată corupția, hoția, ignoranța, dezinformarea și, în general, de locul în care a ajuns România. M-am gândit să îi dau șansă acestei opțiuni, să mă implic, pentru ca mi se pare ca pot rezolva mai ușor lucruri pe care înainte încercam să le rezolv exclusiv prin mersul la proteste sau prin postări pe facebook. Cred ca pot schimba ceva, dar sunt conștientă de faptul că e nevoie de foarte multă muncă, lucru pe care mi l-am asumat, fără să mă aștept la rezultate imediate. Un lucru pe care mi-l doresc personal este o reformă notabilă în învățământ și, datorită facultății pe care o urmez, o reformă a învățământului pentru copii cu cerințe educaționale speciale”.

În politică, modelele Georgianei sunt: Nelson Mandela, Martin Luther King și regele Mihai.
Din punct de vedere cultural, o inspiră Leonardo da Vinci (a făcut performanță în mai multe domenii), Marie Curie (curaj) și Cicero (talent). 
Deviza ei: Singurele ziduri care ne opresc sunt cele pe care le construim noi.
Georgiana Sima este vicepreședinte al USR Sibiu, filiala Turnu Roșu.

Politica trebuie să fie repusă în slujba cetățeanului. Dacă vrei să te implici, te așteptăm alături de noi:http://sibiu.usr.ro/inscriere/

#OameniCaTine – cu Georgi Sima.