USR Sibiu: O nouă filială  în Agnita și peste 2000 de semnături pentru „Fără penali în funcții publice”

USR Sibiu: O nouă filială în Agnita și peste 2000 de semnături pentru „Fără penali în funcții publice”

USR Agnita este noua filială din județul Sibiu a Partidului Uniunea Salvați România, înființată în cadrul întâlnirii dintre Organizația Județeană USR Sibiu, condusă de președintele Adrian Echert și grupul de inițiativă din Agnita, format din șapte membri fondatori.

Ne-a adus împreună dorința de a face un alt fel de politică la nivelul orașului, o politică aplecată spre nevoile comunității, cu cetățeanul în prim plan, o politică în care administrația locală să se bazeze pe transparență, corectitudine și deschidere spre reală dezvoltare. În următoarea perioadă, vom derula mai multe proiecte și ne dorim să colaborăm cu cât mai mulți agnițeni, pentru a ne cunoaște mai bine și pentru a crește echipa activă a Filialei USR Agnita”, precizează Alin Vezure, membru fondator USR Agnita.

În următoarea perioadă se va întruni Adunarea Generală a Filialei USR Agnita pentru a-și alege organele locale de conducere.

La USR Agnita avem noi colegi dornici de muncă și pregătiți să contribuie la schimbarea clasei politice. Munca de constituire a filialei este începută din mandatul Ralucăi Amariei, îi mulțumesc ei și tuturor colegilor implicați pentru tot efortul depus în acest proiect. Rezultatele muncii în echipă încep să se vadă și în cadrul inițiativei cetățenești „Fără penali în funcții publice”, după un maraton de patru zile s-au strâns peste 2000 de semnături, a declarat Adrian Echert, președintele Filialei USR Sibiu.

USR Sibiu și-a propus să strângă 35.000 de semnături pentru inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice” care are ca scop modificarea Constituție pentru a interzice persoanelor condamnate penal și celor care nu s-au reabilitat să candideze pentru funcții publice alese. Timp de șase luni, inițiativa cetățenească trebuie să strângă 500.000 de semnături valabile, la nivel național.

Listele de semnături corespunzătoare fiecărui județ pot fi descărcate de aici.

Regulamentul pentru strângerea de semnături poate fi consultat pe site.