USR Șelimbăr: Apele Române recunosc problema deversării apelor uzate, Primăria Șelimbăr o ignoră 

USR Șelimbăr: Apele Române recunosc problema deversării apelor uzate, Primăria Șelimbăr o ignoră 

USR Șelimbăr, împreună cu reprezentanți ai societății civile, a făcut demersuri pentru a încerca rezolvarea problemei cu deversările apelor uzate, neepurate, direct în Râul Cibin și a sesizat toate instituțiile avizate să ia măsuri: Primăria Comunei Șelimbăr, Apele Române, Apă Canal și Garda de Mediu.

Doar Apele Române au răspuns până acum și ne-au invitat pe teren pentru a constata la fața locului zonele în care se fac deversările și împreună cu ei, Apă Canal și membri ai USR Șelimbăr am identificat toate scurgerile de ape uzate neepurate. Apele Romane recunosc (vedeți mai jos răspunsul acestora) că ape uzate, neepurate din localitățile Bungard, Mohu, Veștem sunt evacuate direct în Râul Cibin. 

Este o problemă de siguranță a sănătății populației, a mediului înconjurător și a animalelor. Această situație durează de mai bine de 15 ani, dar Apele Române nu au răspuns și cererii prin care am cerut să știm care au fost măsurile luate în ultimii 15 ani pentru a opri aceste deversări. De mult timp se dau amenzi pe această temă, iar Primăria Șelimbăr le plătește din bani publici și nu face nici un pas pentru a rezolva problema. Soluția este simplă, în zonele în care se fac deversări, trebuie construite stații de pompare, care să împingă apele uzate către stația de epurare de la Mohu. 

Primăria Șelimbăr trage de timp, însă s-a gândit ca măcar acum în an electoral, când cer din nou votul cetățenilor, trebuie să anunțe că va face investițiile necesare în stațiile de pompare. 

USR Șelimbăr va urmări acest proiect tocmai pentru că știm prea multe situații de promisiuni și atât. În rezolvarea acestei probleme se vor implica colegii noștri Dan Barna, președinte USR și deputat de Sibiu și Nicu Ștefănuță, europarlamentar USR PLUS. Am decis să ne implicăm în viața comunității pentru a ne asuma responsabilitatea că doar împreună cu voi cetățenii putem schimba modul de a administra comuna și de a ne face un viitor așa cum ni-l dorim. Demersul nostru continuă. Haideți alături de noi: www.sibiu.usr.ro/inscriere