USR aduce în dezbatere publică la Sibiu și Capitolul Economie din Programul de Guvernare

USR aduce în dezbatere publică la Sibiu și Capitolul Economie din Programul de Guvernare

Cetățenii și actorii mediului economic din Sibiu sunt invitați de USR Sibiu să dezbată Capitolul Economie din Programul de Guvernare USR împreună cu deputatul Claudiu Năsui, coordonatorul programului de guvernare USR și deputatul USR Cristina Prună. Evenimentul are loc vineri, 5 aprilie, la Hotel Ibis, Sala Turandot, de la ora 18:30.  

Principalele măsuri ale programului de guvernare USR pe economie sunt: eliminarea CAS pentru tineri, concentrarea facilităților pe muncă, desființarea pensiilor speciale;  stimularea directă a angajatorilor care își califică angajații pentru salarii mai mari; concentrarea investițiilor în infrastructură și introducerea unei reguli de utilizare a deficitului public numai pentru investiții productive; prioritizarea investițiilor publice în zonele slab dezvoltate, măsură ce va permite intrarea mai rapidă în Zona Euro.

„USR propune reforme reale în economie. Reducerea birocrației și a poverii fiscale pe muncă sunt cheia pentru dezvoltarea sustenabilă e economiei țării. România a fost îndeajuns încetinită de guverne care au avut în vedere doar mărirea cheltuielilor propri, fără să urmărească bunăstarea cetățenilor care i-au votat. USR dorește să facă reforme pe care fiecare român să le resimtă, de data aceasta pozitiv, în bugetul personal”, precizează Claudiu Năsui, deputat USR.

USR a lansat programul de guvernare participativă pe toate domeniile tocmai pentru a implica cetățenii și pentru a integra soluțiile propuse de aceștia în program. Puteți vedea pe larg propunerile USR pe economie aici: Policy Brief USR- Capitolul Economie.