Sibienii pot semna inițiativa #OameniNoi la cortul din fața Parcului Astra

Sibienii pot semna inițiativa #OameniNoi la cortul din fața Parcului Astra

Strângerea de semnături pentru inițiativa cetățenească „Oameni noi în politică” continuă de marți, 9 octombrie, la cortul din fața Parcului Astra. Cetățenii care vor să semneze pentru inițiativa de modificare a legislației electorale sunt așteptați la cortul #OameniNoi mâine de la ora 15, de voluntari și reprezentanți ai Vă Vedem din Sibiu, USR Sibiu și RO100. Programul la cort pentru următoarea săptămână între orele 16:00 și 19:00.

Oameni noi în politică” este inițiativa legislativă cetățenească de reformă a legislației electorale și este continuarea firească a inițiativei #FărăPenali în funcții publice. Inițiativa este susținută de 26 de organizații civice: Acțiunea Civică Galați, #activAG Pitești, Aradul Civic, Asociația VeDem Just, Brașovul Civic, Centrul de Resurse Civice, Centrul pentru Studiul Democrației, Corupția Ucide, Curățăm Galațiul, Eu Ro Aleg, Evident Deva, Geeks 4 Democracy, Inițiativa Craiova, Inițiativa România, Inițiativa Timișoara, Mureșul Civic, Oradea Civică, Platforma România 100, Rădăuțiul Civic, Reactiv Brașov, Reset Iași, Rezist Milano, #REZISTENȚA, Umbrela Anticorupție Cluj, Ștafeta Steagului Uniunii Europene, Vă Vedem din Sibiu) și 4 partide politice Mișcarea România Împreună – RO+, Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor – PACT, Partidul Oamenilor Liberi – POL și Uniunea Salvați România – USR.

Cetățenii sunt invitați să semneze pentru îmbunătățirea accesului la vot, a reprezentativității și legitimității aleșilor și a regulilor de acces la viață politică, pentru o reformare a regulilor de vot în favoarea lor.

Etapele proiectului, propunerile de modificare și expunerea de motive se găsesc aici: www.oameni-noi.ro .

Listele de semnături pot fi descărcate de aici: https://oameni-noi.ro/liste-de-semnaturi/.