Scările degradate din Gara CFR Sibiu sunt ignorate de administratori

Scările degradate din Gara CFR Sibiu sunt ignorate de administratori

Scările de la intrare în Gara CFR Sibiu care întâmpină turiștii și toți pasagerii care plătesc bilete arătă deplorabil. În iulie 2017, deputatul Dan Barna și Partidul Uniunea Salvați România Filiala Sibiu au trimis o adresă cu privire la situația scărilor, în atenția directorului Sucursalei Regionale CFR Brașov și a șefului Stației CFR Sibiu Călători. Conform răspunsului primit, ordinul de execuție a lucrărilor a fost emis în 09.08.2017, urmând să fie finalizat în 30 septembrie 2017, iar în acest moment scările sunt și mai deteriorate.

Este un exemplu de nepăsare din partea administratorilor ca scările de la intrarea în Gara CFR Sibiu, oraș care va găzdui în 2019 Summit-ul Uniunii Europe și va fi Capitală Gastronomică Europeană, să arate dezolant și să pună în pericol siguranța pasagerilor, precum și să denigreze imaginea orașului. Cât de importantă este siguranța cetățenilor, care trec zilnic pragul Gării CFR Sibiu și imaginea pe care și-o fac turiștii când ajung aici, pentru cei care administrează Stația CFR Sibiu Călători?”, precizează Adrian Echert, președinte USR Sibiu.

Starea precară a scărilor care permit accesul pasagerilor în Gara Sibiu nu trezește, se pare, nici cel mai mic interes pentru directorul Sucursalei Regionale CFR Brașov și pentru șeful Stației CFR Sibiu Călători. Răspunsul dat la adresă a fost că „s-a demarat lucrarea de remediere a platformelor din piața stației CFR Sibiu”, în data de 03.08.2017. Ordinul de execuție a lucrărilor a fost emis în data de 09.08.2017, urmând să fie finalizat în 30 septembrie 2017. Rezultatul: lucrările NU au fost demarate.

Nici până în acest moment lucrările nu au început, iar scările s-au degradat și mai mult. În imaginile atașate este foarte vizibil acest aspect. Lucrările de remediere necesită o minimă atitudine gospodărească.