PSD Sibiu dovedește că nu este decât o portavoce a intereselor meschine și nocive ale infractorului Liviu Dragnea

PSD Sibiu dovedește că nu este decât o portavoce a intereselor meschine și nocive ale infractorului Liviu Dragnea

Considerăm că este extrem de grav faptul că PSD Sibiu încearcă să submineze, prin acuzațiile pe care le aduce completului de judecată de la ICCJ, întregul sistem juridic din România. Vedem astfel că ei aleg să continue lupta pe care o poartă împotriva Justiției. Acuzația de neconstituționalitate și încercarea de a lăsa impresia că această decizie nu este legitimă, pentru că nu a fost unanimă, sunt deopotrivă ridicole și periculoase.
Filiala județeană a PSD Sibiu se alătură vocilor din rețeaua PSD care fac abuz de interpretare atunci când se referă de un principiu juridic, cel al prezumției de nevinovăție. Să fie clar: nimeni nu contestă acest element fundamental juridic al oricărui stat de drept, dar el nu poate fi folosit pentru a elimina orice fel de responsabilitate morală. Prezumția de nevinovăție nu permite ca un inculpat să suporte consecințe juridice până la finalizarea procesului, nimic mai mult. Moral şi etic este ca atunci când vorbim despre o condamnare cu executare, fie ea şi în prima instanţă, omul politic în cauză să facă în mod demn un pas în spate.
Factor moral agravant este că speţa priveşte fondurile şi îngrijirea copiilor din Teleorman, judeţ condus spre dezastru atâţia ani de domnul Dragnea. Acest gen de condamnare încearcă PSD Sibiu s-o împacheteze în prezumţii şi s-o livreze sibienilor?!
În cazul domnului Dragnea, demisia din funcția de Președinte al Camerei Deputaților este obligatorie în orice stat al UE și România încă mai este în Uniunea Europeană. USR Sibiu luptă pentru ca situația României să se schimbe imediat ce inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice” va deveni o realitate juridică. O realitate care va face imposibil ca această țară să mai sufere umilința de a fi condusă de cei care au condamnare penală penală pentru fapte săvârșite cu intenție și nu s-au reabilitat.

Foto credit: Rareș Helici