Perspectiva Președinției Consiliului Uniunii Europene pentru România și a Summit-ului Consiliului European de la Sibiu

Perspectiva Președinției Consiliului Uniunii Europene pentru România și a Summit-ului Consiliului European de la Sibiu

La mulți ani, Europa! De 11 ani de când suntem membri ai Uniunii Europene ne bucurăm de cadrul său legislativ, de libertățile de circulație și de fonduri europene. În plus, un fapt pe care tindem să-l uităm, Uniunea Europeana a asigurat vreme de 70 de ani un climat de pace, siguranță și prosperitate, într-un continent care, până atunci, a generat constant conflicte armate.

Am organizat ieri dezbaterea publică „Start spre Sibiu 2019. România la Președinția Consiliului Uniunii Europene” și ne-am bucurat de prezența sibienilor, interesați de acest subiect și de evoluția noastră ca stat membru UE, care au dialogat cu președintele USR și deputatul de Sibiu Dan Barna, expertul în afaceri europene Dan Lazea și Nicolae Ștefănuță, diplomat european, invitați la eveniment. Discuțiile au atins teme variate și sensibile, s-au enunțat îngrijorări dar și speranțe privitoare la viitorul Uniunii Europene și, implicit, al României, ca protagonistă tot mai puternică, mai curajoasă, a spațiului european.

USR Sibiu își propune în continuare cât mai multe evenimente de interes pentru sibieni, prin care să cultivăm transparența și dialogul direct cu cetățenii.