Nicu Ștefănuță despre cazul LCK: Europa știe când e luată de proastă

Nicu Ștefănuță despre cazul LCK: Europa știe când e luată de proastă

Europa știe când e luată de proastă. Cazul LCK

În 17 octombrie 2017, Laura Codruța Kövesi venea la Bruxelles la invitația unor deputați europeni, a unui liberal lituanian, Petras Austrevicius, și unei nemțoaice ‘verzi’, Rebecca Harms.

Oamenii voiau s-o dea ca exemplu Ucrainei, pentru reforma sa, tema centrală a întâlnirii. După cum știți, Ucraina nu este încă ceea ce numim un loc al domniei legii și statului de drept.#LCK era adusă ca un model de bune practici și leadership.

Câțiva deputați români însă s-au sesizat imediat și au zburat de la București o contra-delegație, care să saboteze prestația doamnei Kövesi. Repet, în sală trebuia să fie vorba despre modele pentru Ucraina.

Ce a ieșit însă a fost un teatru, așa cum românii văd de ani buni la Antenă, cu un complet de judecată format ironic din 5 actori zburați special pentru ocazie și cu doamna Kövesi răspunzând calm întrebărilor și acuzațiilor, din ce în ce mai isterice.

Showul a cuprins de toate, de la discursuri patriotarde, la întreruperi, la acte dramatice chirițești. Totul până când cineva a bătut cu pumnul în masă. ‘Believe me, we know’, a urlat la un moment dat domnul Austrevicius, nemaisuportând mascarada. Believe me, we know. Da, doamnă știm.

Uniunea Europeană nu este nici proastă, nici dezinformată. Ea nu este acolo să ne asculte nouă variantele, ci să se informeze obiectiv înainte de vreme. A povestit deunăzi fostul președinte Băsescu despre rușinea unui stat care nu-și susține candidatul, amintind de momentul 2014, când Kaczynski a sabotat candidatura conaționalului Tusk. Președintele și-a amimtit și de solidaritatea frumoasă a celorlalți europeni. Tusk a devenit Președinte în ciuda opoziției guvernului țării sale, și nu datorită lui.

➡️ Așa va deveni și Laura Codruța Kövesi Procuror șef european. Nu mulțumită Bucureștiului, ci multumită ei însăși. Nu grație vorbelor denigratoare de acasă, ci pe baza faptelor din CV. Eu îi urez succes și să meargă cu încredere pe noul drum european ce i se deschide.

#RomâniaMerită #EuropaMerită #LCK