Diana Mureșan

Diana Mureșan

Președinte al Filialei Municipale USR Sibiu

Cine sunt:

M-am născut și am copilărit în Mediaș, unde de altfel am și urmat cursurile școlii cu predare în limba germană „Hermann Oberth”, iar pe urmă ale Liceului „Stefan Ludwig Roth”, tot secția germană. După terminarea clasei a 12-a am luat drumul Clujului, unde am studiat la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității „Iuliu Hațieganu”. În primul an de facultate am participat la un curs de formare pentru ghizi de turism, pe care l-am absolvit.  În următorii ani, verile, spre bucuria mea, le-am petrecut arătându-le oaspeților străini, preponderent vorbitori de  limba germană, țara noastră. Această experiență de ghid de turism a avut un rol definitoriu asupra formării mele. Am învățat să am răbdare, să comunic cât mai eficient posibil, să găsesc soluții rapide în diferite situații, să vorbesc în public, să captez și să păstrez atenția celor care mă ascultă. Cu experiența acumulată în 4 ani de „ghidărie” m-am hotărât, împreună cu actualul meu soț, să fondăm propria noastră firmă de turism.  În cadrul ultimului an de facultate am participat și la un program Erasmus, făcând practică 3 luni la un Institut de Patofiziologie din Mecklenburg-Vorpommern, Germania.  După terminarea studiului am profesat până la începutul lui 2017 în domeniul farmaceutic. În luna martie a acelui an, am hotărât să mă dedic profesional în totalitate conducerii și dezvoltării propriei afaceri.

Voluntariatul este și a fost un pilon important al existenței mele. Din anul 2014 activez în asociația CEPIT (Centrul European pentru Întâlnirea Tineretului) Hosman, între 2014 și 2017 ocupând funcția de președinte.  În cadrul acestei organizații desfășurăm activități pentru copii și tineri, ne aducem aportul la păstrarea și conservarea fostei case parohiale a Bisericii Evanghelice din satul Hosman, organizăm un festival de muzică etc. În timpul liber, îmi place să citesc, să călătoresc și să fac sport, participând chiar de câteva ori pe an la unele competiții sportive pentru amatori: semimaratoane, alergări montane.

De ce mă implic:

Anul trecut (2016) în vară, am realizat că cercurile mici de schimbare pe care le desenez în jurul meu, au un impact important, dar prea mic; că aceste inițiative civice, sociale sau de voluntariat se reflectă asupra societății, doar că, pentru o reformă solidă, așa cum mi-o doresc eu și mulți alții, este nevoie și de implicare politică. De aceea, am hotărât să intru în USR, vreau să desenez cercuri mari, vreau ca România să crească atât economic, cât și social, vreau ca drumul pro-european început să continue, vreau ca în momentul când o fi să mă apropii de ultima parte a vieții să nu îmi pară rău că nu m-am implicat suficient, că nu am luptat suficient.