Dezbatere publică „Fisura din Patrimoniul Românesc”, organizată de USR Sibiu

Dezbatere publică „Fisura din Patrimoniul Românesc”, organizată de USR Sibiu

USR Sibiu a organizat dezbaterea publică „Fisura din Patrimoniul Românesc” împreună cu arhitectul Eugen Vaida pentru a discuta cu sibienii despre problemele reale ale patrimoniului construit al Sibiului și al României. 

Discuțiile au pornit de la probleme mai generale de legiferare, monitorizare si valorificare a patrimoniului la nivel național, dar și discuții punctuale legate de centrul istoric al Sibiului, obiective de patrimoniu periclitate din județul Sibiu, situația arhitecturii vernaculare din mediul rural, implicarea societății civile în salvgardarea, promovarea și valorificarea patrimoniului cultural imobil și situația patrimoniului eclezial”, a precizat invitatul Eugen Vaida, președintele Asociației MONUMENTUM.

Patrimoniul construit al Sibiului și al României, în general, se degradează și dispare odată cu trecerea timpului. Publicul a adus în discuție cazuri concrete cunoscute pentru a identifica soluții de rezolvare a problemelor într-un cadru mai larg.

Eugen Vaida este arhitect cu o bogată activitate în salvgardarea și promovarea patrimoniului din mediul rural din România. În domeniul patrimoniului a construit, inițiat și dezvoltat, prin Asociația Monumentum, o serie de programe aplicate de conservare și educație în strânsă legătură cu comunitățile locale din mediul rural.