Dan Barna: Pentru a avea o clasă politică nouă semnați inițiativa #OameniNoi! Mai avem nevoie de 1700 de semnături din Sibiu

Dan Barna: Pentru a avea o clasă politică nouă semnați inițiativa #OameniNoi! Mai avem nevoie de 1700 de semnături din Sibiu

Inițiativa cetățenească de schimbare a legislației electorale „Oameni noi în politică” este pe ultima sută de metri și în județul Sibiu mai sunt necesare 1700 de semnături, până în 18 ianuarie. Până acum s-au strâns 104 600 de semnături la nivel național, dar trebuie să fie depășit pragul minim de 5000 de semnături încă în șase județe, printre care și Sibiu, pentru a fi îndeplinită condiția impusă de lege ca 11 județe, plus Municipiul București, să depășească cinci mii de semnături. Doar așa inițiativa #OameniNoi va ajunge în Parlament.

„Pentru a avea o clasă politică nouă care să lupte pentru viitorul României trebuie să înlocuim penalii din funcții publice cu oameni noi, competenți și integri. Din păcate, în prezent este aproape imposibil pentru oamenii noi să candideze la alegeri și să câștige, din cauza pragurilor electorale și a baronilor locali. Pasul de care avem nevoie este schimbarea legilor electorale și cu inițiativa #OameniNoi avem o șansă reală. Fac apel la implicare către cetățenii din Sibiu să strângă minim zece semnături de la familie, prieteni, vecini și colegi. Lista pentru județul Sibiu poate fi descărcată de pe site-ul oameni-noi.ro. Am încredere că spiritul civic din Sibiu va fi învingător și de această dată așa cum am dovedit la #FărăPenali unde județul nostru a fost în topul național. Fiecare semnătură contează”, a declarat președintele USR, deputatul de Sibiu Dan Barna.

Inițiativa #OameniNoi în politică propune: revenirea la alegerea primarilor în două tururi, vot preferențial (pe liste deschise), vot liber pentru românii din afara țării, mai mulți parlamentari pentru diaspora, eliminarea pragului electoral la alegerile europarlamentare și locale, asigurarea unor alegeri corecte și reducerea numărului de semnături necesare înscrierii în alegeri. Mai multe detalii se găsesc aici: www.oameni-noi.ro.

Avem nevoie de ajutorul vostru să strângem în județul Sibiu, până în 18 ianuarie, încă 1700 de semnături pentru Oameni noi în politică, inițiativa care va reforma sistemul electoral. Descărcați lista județului Sibiu de pe oameni-noi.ro/liste-de-semnaturi/, semnați și strângeți cinci sau zece semnături de la familie, prieteni și colegi. Puteți să predați listele la sediul USR Sibiu (B-dul Victoriei, nr. 14). Pentru detalii scrieți pe paginile de facebook USR Sibiu sau PLUS -Filiala Sibiu. Vă mulțumim pentru implicare.