Dan Barna: Europa merge mai departe. Liviu Dragnea se pregătește să ne dea brânci din tren

Dan Barna: Europa merge mai departe. Liviu Dragnea se pregătește să ne dea brânci din tren

Comisia Europeană a publicat astăzi propunerea pentru noul Cadru Financiar Multianual 2021 – 2027, adică pe înțelesul tuturor, viitorul buget al Uniunii Europene. Bugetul total de 1,279 miliarde este pe măsura ambiţiilor şi reuşeşte să acopere şi aproximativ 50% din gaura generată de Brexit printr-un nou sistem de resurse proprii, care include şi creşterea contribuţiei statelor membre la 1.114% din PIB faţă de 1% cât a fost până acum.

Deşi va exista o micşorare a fondurilor pentru Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună, Uniunea Europeană demonstrează că reuşeşte să se adapteze la cerinţele actuale şi să meargă mai departe consolidată. Vor fi mai mulţi bani pentru cercetare şi inovare, inclusiv pentru mediul digital, fonduri duble pentru Erasmus+, semnificativ mai mulţi bani pentru securitate şi apărare, precum şi pentru politicile de mediu.

Tot astăzi, Comisia Europeană a propus şi înfiinţarea unui mecanism prin care să poată suspenda sau tăia fondurile europene destinate statelor membre care încalcă statul de drept. Într-o perioadă în care UE dă noi semne de sănătate, România se află într-un asediu continuu din partea guvernării PSD-ALDE. Din cauza lui Liviu Dragnea şi a acoliţilor săi, ne aflăm exact în calea mecanismului propus astăzi, tocmai în momentul în care intrăm în linie dreaptă pentru pregătirea Preşedinţiei Consiliului UE şi a Summit-ului Consiliului European de la Sibiu. Episoadele repetate în care PSD-ALDE măcelăresc justiţia şi statul de drept în România de dragul lui Liviu Dragnea şi a celor ca el ne pot arunca deja în afara Uniunii Europene în plan financiar.

Descărcați formularul de semnături corespunzător localității dumneavoastră de pe www.farapenaliinfunctiipublice.ro, mergeți la prieteni, vecini, colegi și adunați semnături pentru inițiativa: Fără Penali în Funcții Publice.
Este nevoie de 500.000 de semnături ca să punem acest mesaj în Parlament în fața lui Dragnea înainte ca PSD-ALDE să ne lase fără fonduri europene.