Dan Barna: Bătaie de joc în sistemul medical. Biletele de trimitere pentru servicii medicale expiră în 9 zile. Modelul unic nu există încă!

Dan Barna: Bătaie de joc în sistemul medical. Biletele de trimitere pentru servicii medicale expiră în 9 zile. Modelul unic nu există încă!

Președintele USR, deputatul de Sibiu Dan Barna semnalează printr-o întrebare adresată Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, că mai sunt doar nouă zile până expiră formularul cu regim special al biletului de trimitere. Modelul unic al biletului de trimitere pentru servicii medicale clinice şi al biletului de internare utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate nu există încă și medicii de familie nu au intrat în posesia lui.

Suntem în pragul unei noi situații critice în sistemul de sănătate, atât pentru medici, cât și pentru pacienți. Este inadmisibil ca la trei luni de când a fost aprobat modelul unic al biletului de trimitere, noile formulare să nu se afle încă la medicii de familie. Din nou, autoritățile își bat joc de cetăţeni şi de serviciile de care aceştia ar trebui să beneficieze şi chiar pun în pericol viaţa românilor care ar putea să rămână netrataţi! Sper să se găsească o soluție cât mai rapidă pentru ca cetățenii să poată beneficia de aceste servicii, așa cum ar fi normal în România anului 2018. Problema este însă că normalitatea ajunge o raritate în România PSD-ALDE, iar situaţia biletelor de trimitere demonstrează că eșecurile guvernării Dragnea-Dăncilă se resimt nu doar asupra justiției. România ajunge la marginea prăpastiei!”, precizează Dan Barna, președinte USR și deputat de Sibiu.

Vă reamintim că de la 1 aprilie 2018 a intrat în vigoare Ordinul nr. 456/842/2018 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 867/541/2011 privind aprobarea modelului unic al biletului de trimitere pentru servicii medicale clinice/biletului de internare utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate și a Instrucțiunilor privind utilizarea și modul de completare a biletului de trimitere pentru servicii medicale clinice/biletului de internare utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. În Art. II. al acestui Ordin este menționat faptul că până la tipărirea formularului unic de bilet de trimitere pentru servicii medicale clinice se va folosi formularul cu regim special, în formatul aprobat anterior intrării în vigoare a prezentului ordin, dar nu mai târziu de 30 iunie 2018, inclusiv.