Ciprian Horșia – Candidat USR în cursa internă pentru Primăria Sibiu

Ciprian Horșia – Candidat USR în cursa internă pentru Primăria Sibiu

Sunt Ciprian Horșia și m-am înscris în competiţia internă a USR, competiție care va avea ca rezultat desemnarea celui mai bun candidat USR la Primăria Sibiu.

Iubesc Sibiul şi cred cu tărie că e nevoie de oameni noi în administraţia publică locală, oameni care să facă tot posibilul ca Sibiul să fie oraşul de mâine în care investiţiile, fondurile europene, educaţia, calitatea vieţii şi conectivitatea să nu fie doar nişte cuvinte într-un proiect, ci realități vizibile la tot pasul.

Viziunea mea de viitor primar se concentrează pe următoarele priorități:

1.    Atragere de investitori. Fără un sector privat puternic, nu va exista creștere economică. Aceasta se poate face prin: dezvoltarea infrastructurii de business, promovarea active a oportunităților pe care le oferă Sibiul, formarea de parteneriate pentru dezvoltare, crearea unui mediu atractiv pentru investitori.

2.     Fondurile europene reprezintă o oportunitate.

3.    Cu cât un oraș are o forță de muncă mai consistentă și mai bine pregătită, cu atât va fi mai atractivă pentru investitori, iar pentru aceasta, un primar trebuie să investească în infrastructura educațională și asigurarea unui management eficient al școlilor.

4.     Creșterea calității vieții. Aceasta reprezintă cel mai important factor, chiar mai important decât un loc de muncă bine plătit.

5.     Conectivitate. Mă refer aici la planificarea și dezvoltarea de infrastructură conectivă metropolitană.

Lucrurile de care am vorbit mai sus sunt parte a unei viziuni. Dar ea poate deveni realitate doar dacă primarul are lângă el un Consiliu Local care să rezoneze cu viziunea lui, este înconjurat de oameni profesioniști, competenți, experți ai domeniului în care activează și care pot face ca Sibiul să fie orașul de mâine.