Artistul Dan Perjovschi, poetul Radu Vancu, regizorul Radu Nica, reprezentanți ai administrației publice locale au semnat inițiativa „Fără penali în funcții publice”

Artistul Dan Perjovschi, poetul Radu Vancu, regizorul Radu Nica, reprezentanți ai administrației publice locale au semnat inițiativa „Fără penali în funcții publice”

Rezultatul după zece zile de la startul strângerii de semnături pentru „Fără penali în funcții publice” este dovada implicării civice de la Sibiu. La cortul din fața magazinului Dumbrava au venit peste 4500 de oameni de toate vârstele, artistul Dan Perjovschi, poetul Radu Vancu, regizorul Radu Nica, reprezentanți ai administrației publice locale, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean și un domn de 91 de ani au semnat inițiativa cetățenească.

Au semnat apăsat și cu entuziasm pentru schimbarea clasei politice, tineri, mame, bunici și turiști, și-au exprimat dezamăgirea lor pentru situația în care a ajuns România, dar și speranțele și hotărârea de a lupta pentru dreptate și adevăr. Este o dovada clară că cetățenii rezonează cu mesajul inițiativei”, a declarat Diana Mureșan, vicepreședinte USR Sibiu și coordonatorul „Fără penali în funcții publice” pe județul Sibiu.

Implicarea este dovada clară că oamenii își doresc o schimbare a clasei politice. Din acest motiv au contribuit la strângerea de semnături voluntari de toate vârstele, de la tineri care erau în trecere prin Sibiu, până la români care se aflau în concediu aici. Un exemplu este Camelia Smarandache care a venit din Franța, unde locuiește din 2003, acasă la Sibiu în concediu și a ales să fie voluntar la cortul „Fără penali în funcții publice”. A văzut mesajul că avem nevoie de voluntari și a decis că trebuie să ajute, chiar dacă se află în concediu.

Inițiativa „Fără penali în funcții publice” are ca scop modificarea articolului 37 din Constituție care reglementează dreptul de a fi ales, prin adăugarea unui nou alineat: „(3) Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

Listele de semnături corespunzătoare fiecărui județ pot fi descărcate de aici.

Regulamentul pentru strângerea de semnături poate fi consultat pe site.