Ajută-ne să salvăm Reședința de vară a Mitropoliților Ardealului din Sibiu. Semnează petiția online!

Ajută-ne să salvăm Reședința de vară a Mitropoliților Ardealului din Sibiu. Semnează petiția online!

Am demarat strângerea de semnături și online pentru a fi siguri că se iau toate măsurile necesare ca Reședința de vară a Mitropoliților Ardealului din Sibiu să fie salvată. USR Sibiu speră că a doua încercare de clasare a acestei clădii, ca monument istoric de clasă A, va fi finalizată cu succes și că ministrul Culturii și Identității Naționale își va respecta promisiunea scrisă: „urmează ca procesul de clasare să fie finalizat”. Clădirea are o valoare arhitecturală, culturală și o însemnătate istorică deosebită pentru Sibiu și nu putem să rămânem indiferenți la stadiul de degradare.

Ministrul Culturii și Identității Naționale George Ivașcu a răspuns întrebării trimise de deputatul de Sibiu și președintele USR Dan Barna cu scopul de a afla care este stadiul procesului de clasare a Reședinței de vară a Mitropoliților Ardealului din Sibiu. George Ivașcu precizează că dosarul de clasare a trecut prin procedura de analiză în comisiile de specialitate, urmând ca procesul de clasare să fie finalizat în cel mai scurt timp „prin emiterea actelor antemergătoare ordinului, înștiințarea prin trimiterea ordinului către proprietari, apoi publicare în Monitorul Oficial al României, Partea I”. (Răspunsul poate fi consultat pe site-ul cdep.ro)

USR Sibiu continuă strângerea de semnături pentru salvarea Reședinței de vară a Mitropoliților Ardealului și online pe declic.ro: https://campaniamea.de-clic.ro/…/salvati-resedinta-de-vara-

Mai multe detalii găsiți aici: https://sibiu.usr.ro/usr-sibiu-initiaza-strangerea-de-semna…/